Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Horgolás alapok - videóval

Horgolni nagyon egyszerű. A következő angol nyelvű videó tökéletesen bemutatja az alapokat.

A hurok készítésétől kezdve az első láncszemig majd a kezdő láncszemsorig. Utána megláthatjátok hogyan kell kispálcát készíteni amivel már elkészíthettek egy konyharuhát de akár egy Amigurumit is.

 

 

A sorozat második részében az alapvető szemtipusokkal ismerkedhettek meg.

 

Először az egyráhajtásos pálcát mutatja be a videó: (double crochet- dc)

Kezdésnél a horgolótűre egy ráhajtást készítünk, majd átszúrjuk a tűt a következő láncszemív alatt.

Ezt követően a fonlat ráhajtjuk a horgolótű végére és áthúzzuk az utolsó két lyukon, majd még egyszer ráhajtjuk a fonalat a horgolótűre és ismét áthúzzuk a maradék két lyukon.

 

 

Ezt követően a félpálca készítését láthatjátok: (Half Double Crochet - hdc )

Ugyan úgy kezdjük, mint az egyráhajtásos pálcánál: kezdésnél a horgolótűre egy ráhajtást készítünk, majd átszúrjuk a tűt a következő láncszemív alatt. A fonalat ráhajtjuk a a horgolótű végére és áthúzzuk mindhárom lyukon. 


Harmadikként a kétráhajtásos pálcát mutatja be a videó: (Triple Crochet - trc)

A kétráhajtásos pálcánál kétszer hajtjuk rá a fonalat a horgolótűre (két ráhajtást készítünk), majd ezt követően szúrjuk át a tűt az előző sor szemének két felső láncszemíve alatt.  

Ezt követően a fonalat ráhajtjuk a horgolótű végére és áthúzzuk 2 lyukon. Újabb ráhajtást követően ismét a következő 2 lyukon húzzuk át a fonalat, majd még egy ráhajtást készítünk és ismét keresztülhúzzuk a fonalat. 

 

 

Végűl még az eldolgozást láthatjátok és egy egyszerű praktikát, amit az eddig megtanultakból már el is tudtok készíteni, mint pld. egy  kör készítése. (Circles) 

Vidám gyakorlást kívánok!